Der kan opstå mange situationer i dit liv, hvor din normale indkomst, om det så er SU eller løn, ikke rækker. Det kan være, at du har akut brug penge til tandlæge, eller det kan være, at din fryser er gået i stykker i løbet natten og du i al hast må skynde dig ned til din lokale hårde hvidevare forhandler for at sikre, at dine dyrebare frysevarer ikke går til i varmen.

Det kan også være noget helt tredje eller fjerde – der kan altid opstå uforudsete udgifter, som kræver en ekstra sum penge udover det, du normalt ligger inde med i sparegrisen.   

Sådanne situationer er helt normale, og heldigvis findes der mange muligheder for dig, der er havnet i lige netop sådan en position. Skal du bruge lidt ekstra, er det relevant for dig at overveje et billigt kviklån.

Der findes forskellig typer lån

Inden du går i gang med at låne, bør du dog sætte dig ind i hvilket lån, der passer bedst til dig. Hvilken lånetype der er den rigtige for dig afhænger nemlig af, hvilken situation du befinder dig i, samt hvilke grunde du har til at låne.

Et lån er altså ikke bare et lån, men en overordnet betegnelse for en række forskellige muligheder og valg, du står overfor. Hvad skal lånebeløbet være, og hvor lang en låneperiode ønsker du? Og hvad med det månedlige afdrag?

Det er meget at sætte sig ind i, og du skal som sagt overveje hvilken lånetype, der passer bedst til dig. Er det eksempelvis et kviklån, du har brug for, eller er dine behov bedre dækket af et forbrugslån? Se hele guiden og læs blandt andet om forskellen mellem et forbrugslån og et kviklån. Se hvilket lån du bør optage.