Sport er et område hvor der er enormt meget specialudstyr, og hvor det ofte har enorm betydning om du har det rette udstyr, hvis du vil optimere din performance.

Dermed ikke sagt at du altid skal sørge for at have det nyeste og dyreste udstyr, men du må ikke spare på kvaliteten af sportsudstyr. Det beskytter mod skader og hjælper dig til at forbedre dine resultater.

Hvad er din motionsform?

Hvad enten du løber, sejler, løfter vægte eller noget helt fjerde, så sørg for at sætte dig ind i, hvad der har betydning i forhold til hvilken type udstyr du skal investere i.

Et eksempel: Er du løber, betyder det terræn du løber i for eksempel noget for hvilken type sko du skal have. Det samme gør din løbestil.

Desværre er der rigtig mange, der hvert år får løbeskader, til dels fordi de ikke investerer i et par ordentlige løbesko. Få derfor lavet en løbeanalyse og mærk efter.

Ofte vil din kondition blive bedre hurtigere end dine muskler, sener og knogler kan følge med til, og du vil måske mærke dette som smerter i skinnebenet. Skinnebensbetændelse er en af de mest almindelige løbeskader, og vil ofte kunne være afhjulpet hvis du havde haft de rette løbesko, og den rette vejledning i forhold til at lytte til din krop.

Invester i det rigtige udstyr

Analyser og identificer hvilken del af dit udstyr som har den største betydning i forhold til at forbedre dine resultater, og mindske dine skader.

Læg så de fleste af dine penge i de(n) vigtigste del(e) af udstyret, og gear lidt ned på de mindre vigtige dele.

Har du problemer med finansieringen af dit sportsudstyr, kan du starte en opsparing, eller nappe et hurtigt smslån.

Ro på

Er du stadig i tvivl om den sportsgren du har kastet din kærlighed på overhovedet er noget for dig, så slå koldt vand i blodet inden du investerer i dyrt sportsudstyr. Tjek med dine lokale foreninger om du kan låne/leje udstyr igennem dem og evt. deltage i prøvetimer først.