Om du leder efter et job, har et job, er leje eller endda ingen af ovenstående netværk kan være uvurderlig del af hvem du er og hvad du gør. Men netværk er ikke bare om gratis frokost (hvis der er en – og du kender det gamle ordsprog om der alligevel).
Når det kommer til sproget i netværk, være sikker på, det handler om dem og mindre om dig. Som reklame handler netværk om en “Hvad er det for mig” tilgang. Men tilgangen skal være vendte rundt, så at den person, der er omfattet er din samtale partner og ikke dig, dig selv og du.
Hvis og når du laver udveksling om dem og ikke dig, vil du finde, at muligheder begynder at præsentere sig til dig på måder, du ikke kan har selv troet.
Hvis du ønsker at få mest muligt ud af business networking og dyrke et netværk af endeløse henvisninger, Følg disse befalinger:
1. Byg, sælger ikke: ikke se dine møder som sælger muligheder, men som forholdet bygherrer. Ingen ønsker at være kantet eller presset. Du ikke “sponging” ud af andre til din egen fordel, (der tilgang vil slå andre fra hurtigt).
2. lytte. Ikke gå på og på om din oplevelse, din virksomhed, din uddannelse eller din betydelige andre. Stille spørgsmål og lytte til svarene, så du kan finde nogle fælles fodslag, som at have en reel samtale.
3. Spørg. Spørgsmål og kommentarer om deres virksomheder og endda deres hobbyer og familier vil få dig videre end bare den typiske, ofte kedeligt visitkort exchange og Smalltalk.
4. Vær specifik. Ikke generalisere og antage, når man diskuterer hvad du gør eller hvad du leder efter. Give bestemte scenarier, så din samtale partner veed at hjælpe dig, bør anledning opstår.
5. blive en stik. Find måder at henvise andre til hinanden, selv når der ikke er nogen direkte fordele for dit job eller virksomhed situation.
Det virkelige arbejde begynder efter hændelsen. Følge op på, helst inden 24 timer, med et håndskrevet kort eller e-mail (der er argumenter for at vælge den ene eller den anden, bare sørg for at du gør mindst én).
Hvis du har lovet at give dem et navn, nummer, web-adresse eller andre oplysninger om en potentiel kunde, medarbejder eller business connection, Sørg for at følge op og sende det videre. Hvis situationen berettiger det, kalde dem et par dage senere for at arrangere en tid til at mødes til en kop kaffe eller spise frokost og starte derfra.
Afsluttende tanker: Husk, uanset om det er en jobmesse, en forretningsbegivenhed eller endda en social situation, behandle netværk som en udveksling af ideer, oplysninger og erfaringer.
Være generøse med at dele dine talenter, erfaringer og ideer, og fordelene vil komme tilbage til dig mange gange.